Spelregels Boerengolf

Er wordt gespeeld in een even aantal groepen van maximaal 5 personen per groep. De boerengolfbaan bestaat uit 8-10 holes, per hole gaan 2 groepen de baan op. In de groep wordt door de personen om de beurt geslagen. Groep 1 begint met slaan vanaf het startpunt, vervolgens is groep 2 aan de beurt. De groep waarvan bal het meest ver van de put verwijderd is, is aan slag. Beide groepen vervolgen gezamenlijk de weg over de baan. De bal mag altijd een clublengte verplaatst worden, maar nooit zo dat de bal dichter bij de put komt.

Een hole is gemaakt als de bal in de emmer is geslagen, let wel iedere groep maakt de hole geheel af. Vervolgens wordt de bal uit de emmer gehaald en2 meter in de richting van de put van de volgende hole gelegd. De groep welke niet als laatste heeft geslagen, begint de volgende hole. Op deze wijze wordt de gehele baan afgelegd.

Op het wedstrijdformulier worden de namen van de groepsleden ingevuld. Bij de nummers 1 t/m 10 wordt door middel van turven het aantal slagen bijgehouden. Na 10 holes wint de groep met het minst aantal punten.